Cadouri de la Dorothy Perkins

                                                                                                                     
         Bineînţeles, compania înfiinţată în 1909 nu dă nimic gratis, dar vă propune pentru sărbătorile de anul acesta reduceri de 20% la toate articolele disponibile. Am ales să vă vorbesc despre DP pentru că, deşi pe piaţa românească e  aproape necunoscută şi am rămas cam ultima ţară unde retailerul nu şi-a întins tentaculele, preţurile sunt accesibile chiar dacă adăugaţi taxele de livrare. Prima fabrică DP a fost înfiinţată în Leeds şi producea exclusiv obiecte vestimentare pentru femeile din împrejurimi. De-a lungul timpului, compania s-a extins, ajungând să aibă mare succes chiar şi în Statele Unite, printre adeptele stilului elegant, pe care mie îmi place să-l numesc „de bun simţ”. Acestea fiind spuse, să trecem la enumerarea minunăţiilor propuse pentru acest sezon.
        În primul rând, site-ul oficial, care asigură un procent de 75% din vânzări, merită toate laudele. Organizarea este una foarte riguroasă şi nu lasă pe dinafară niciun tip de articol, pentru ca motorul de căutare încorporat să returneze exact rezultatul dorit, deşi rareori ai nevoie să apelezi la el. Există câte o secţiune specială dedicată articolelor vestimentare, împărţite în tall wear şi petite wear, astfel încât să ai siguranţa că paltonul comandat nu o să aibă buzunarele în dreptul genunchilor sau, dimpotrivă, foarte aproape de guler. Ceea ce mi s-a părut foarte nimerit a fost organizarea rochiilor într-o secţiune separată. La fel şi pentru încălţăminte, accesorii, oferte speciale şi altele. Ceea ce mă nedumereşte este lipsa etichetei „bluze” din inventar: după „paltoane” se trece direct la „tricouri”, omisiune care mă trimite cu gândul la învălmăşeala de pe site-urile americane, prea puţin riguroase şi atente la interfaţă.
         Dacă aveţi ceva timp la dispoziţie, însă, vă recomand să trageţi cu ochiul la rochiile brandurilor BILLIE & BLOSSOM şi DOLL & FROG, adresate segmentului teen. Pentru conservatoare, colecţia Mariko. Şi pentru că e destul de rece, oricât de frumoase ar fi rochiile, trebuie să porţi ceva pe deasupra. Adeptele unui look casual pot alege un pulover fisherman într-o nuanţă de galben muştar pe care să-l asorteze la o rochiţă din denim şi o pereche de ghete biker. Pentru celelalte, care au îmbrăcat rochii din materiale ceva mai pretenţioase, recomand colecţia de paltoane DP, în culori stridente sau combinaţii neobişnuite, de bej cu bordură orange sau negru cu borduri multicolore. Dacă aveţi impresia că nuanţele acestea sunt prea îndrăzneţe sau că există posibilitatea să vi se dezlipească retina uitându-vă în oglindă, există şi variante mai cuminţi, în tonuri reci, dar care nu prea au farmec. Oricât de bine realizat ar fi, un palton negru e tot un palton negru. Secţiunea de accesorii, însă, nu vă va lăsa să vă folosiţi prea mult imaginaţia. Pe lângă faptul că nu o să găsiţi nicio pereche de mănuşi lady-like, ci numai modele croşetate, casual, o să vă fie greu să găsiţi un fular sau o eşarfă ceva mai de doamne ajută. La rubrica Pălării găsiţi Căciuli, lucru oarecum de aşteptat, având în vedere reprofilarea companiei către o clientelă de tip consumatorist. Până luna trecută, mai dădeai peste pălării cu boruri şi tot tacâmul, acum, însă, au fost reduse la tăcere. Cu toate acestea, tendinţa mărturisită a celor de la DP este de a propune lookuri casual, chiar aveţi uploadate mai multe tutoriale care vă explică pas cu pas cum să vă îmbrăcaţi cât mai lejer şi, dacă e posibil, cât mai puţin supărător ochiului estet.


         Nu prea câştigă puncte la capitolul subtilitate colecţia de încălţăminte, prea zvăpăiată pentru rochiile şi celelalte articole vestimentare scoase la vânzare. În afară de linia de ghete biker, de departe lovitura DP din acest sezon, o să vă loviţi de istovitoarele platforme de la prima şi până la ultima pagină. Dacă au scos pălăriile de pe site pentru că a trecut vremea lor, au păstrat balerinii, aşa că cine îşi face aprovizionarea pentru vara viitoare, poate să arunce o privire. Nu cumpăraţi, s-ar putea să nu se mai poarte până atunci. La capitolul accesorii am găsit o rubrică micuţă care mă anunţă că există şi umbrele de vânzare. Mai exact 3 modele, destul de comune toate şi cu acelaşi etui enervant pe care îl găseşti la toate umbrelele din Obor. Darsă nu dramatizăm, fiindcă nu e cazul. 


      Deşi primită fără entuziasmul preconizat, colaborarea actriţei Mischa Barton cu cei de la Dorothy Perkins mi se pare una de bun augur. Brandul în cauză se concentrează asupra unei linii de genţi lucrate foarte classy, cu un aspect de posh college-girl şi accesorizată minimalist. Dacă vă opriţi la una dintre aceste genţi (eu am pus deja ochii pe una verde) şi habar nu aveţi ce „merge” cu ea, tot de la DP vă ajută brandul Ribbon&Asher, care propune bijuterii-fantezie pentru orice tip de ţinută. Dacă nu vă surâde ideea unei genţi branduite, puteţi să optaţi pentru una mai ieftina şi mai profană sau pentru originala şi mult prea copiata Gabriella Handbag, pe care sigur aţi văzut-o prin mai toate pieţele, alături de pături transparente şi perdele scorţoase (culoare uni, piele ecologică, o rozetă mare din acelaşi material- sună cunoscut?). Partea proastă e că originalul costă vreo 95$ şi că nu aţi vrea să aveţi o geantă care e deja pe toate gardurile. Şi, dacă tot daţi o căutare pe DP, vedeţi şi cum arată revista lor online, e foarte fun şi oferă multe idei inspirate.
     Aşadar, dacă vreţi să ieşiţi decent din povestea cu darurile de sărbători, daţi o fugă online şi căutaţi obiectele care să se încadreze în buget. O să scăpaţi ieftin şi o să le dăruiţi prietenelor voastre lucruri pe care nu prea ai cum să le vezi pe plaiurile mioritice.
Spor la căutat!








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...