Scurta incursiune in tendintele iernii 2011/2012

      


   

           Expansiva Coco Chanel spunea că fiecare femeie are vârsta pe care o merită. Oare lucrurile stau într-adevăr întocmai? Căci nu de puţine ori ne privim în oglindă şi realizăm că reflecţia noastră a suferit insesizabile modificări. Negăm certitudinea şi ne hazardăm să spunem că nu e nimic altceva decât o simplă himeră. Însă faţa începe să fie ridată sau posomorătă din cauza grijilor sau a neplăcerilor zilnice. Încercăm să estompăm imperfecţiunile cu mici retuşuri, iar desăvârşirea noastră ca femei o realizăm odată cu ataşarea unor piese vestimentare care să fie în armonie şi concordanţă cu spiritul şi felul de a fi al fiecăreia. Aşadar, hainele constituie apanajul femeilor şi sursa inepuizabilă de tăgăduire a realei vârste.

Acest preambul nu serveşte la comprehensiunea frazelor ce vor urma, ci reprezintă o formă de manifestare liberă a gândurilor în care orice femeie se poate regăsi sub un chip sau altul. […]


          Odată cu primul fior de aer rece se întâmplă un fenomen ambiguu şi în acelaşi timp contradictoriu pentru privitorii din jur: fie tinerele optează pentru hainele de vară pe care le-au tot purtat, păstrând astfel vie amintirea anotimpului cald, fie multe dintre noi dau iama în garderoba de iarna,
pentru a îşi ocroti trupul mlădios de talazurile Undrelei, dar şi pentru a îşi exhiba noile ţinute care păstrează cadenţa cu fasoanele lumii din zilele noastre. Mulţi s-ar lansa în emiterea de diverse judecăţi distonante şi ar spune că ce am enunţat mai sus constituie de fapt o definiţie a snobismului. Nici pe departe. Această slăbiciune inertă pe care unii o dobândesc presupune adoptarea fără discernământ şi cu orice preţ tot ceea ce este la modă, ori îmbrătişarea inovaţiei şi păstrarea ritmului cu tendinţele modei reprezintă de fapt deţinerea je ne sais quoi-ului care rezultă din îmbinarea atitudinii perfecte cu o ţinută pe măsură. În termeni restrânşi, am oferit definiţia omului modern care se prezintă receptiv şi volubil în faţa oricăror provocări de ordin vestimentar.  În orice caz, tind să mă încadrez în al doilea predicament. Păstrând proporţiile, îmi place să cred că iarna (la fel ca orice alt anotimp) e o raţiune mai mult decât suficientă pentru a îmi antrena imaginaţia şi stimulii vizuali, în vederea creării de ţinute neobişnuite, dar frapante prin diversitatea pieselor.


         Revenind la tendinţele vestimentare din sezonul rece 2011... Deux-piece-urile galben muştar şi albastru electric sunt vedetele acestui anotimp. Contrastul puternic obţinut are un impact asupra  privitorilor, iar combinaţia poate fi completată cu mici accesori care desăvârşesc ţinuta.

Anne Valérie Hash                           

Aquascutum
        Şi pentru că tot am amintit de accesori şi aspectele auxiliare care se ataşează, putem spune că buzunarele sunt din ce în ce mai prezente în colecţiile marilor designeri. Ţinutele capătă accente masculine, însă devin chic şi încântătoare. Adio prejudecăţi legate de faptul că tot ce are ataşat un buzunar devine desuet. Ca de fiecare dată, designerii şi-au propus să aducă moda pe o nouă linie “de plutire” care propune o femeie modernă hotărâtă şi aptă de decizii ferme. Iată mai jos câteva exemple:

Eudon Choi

         Piesa de rezistenţă a acestui anotimp o reprezintă deux-piece-ul. Indiferent de situaţie, el a devenit un fel de „little black dress” care nu poate lipsi din dressing-ul femeilor. Deux-piece-ul poate fi adaptat oricărei situaţii: cocktail, meeting, casual etc.

Ralph Lauren, Pucci
        Tot pe aceaşi linie se înscriu şi pantalonii propuşi de designeri. În cazul de faţă pantalonii sunt expresia confortului, căci sunt cu talie înaltă şi largi în zona bazinului. Sunt perfecţi pentru siluetele mlădioase, dar şi pentru cele scunde, însă pentru cele menţionate în urmă se renunţă la „surplusul” de material din zona bazinului şi se optează pentru pantalonul tip „pai”, de formă cilindrică.

Dolce Gabbana

        Nu în ultimul rând trebuie să amintim fustele! Cele cu croiala pe silueta corpului, cu talie înaltă care să contureze perfect supleţea trăsăturilor corporale sunt cele mai în vogă în acest sezon. Fie că sunt croite din materiale lucioase, mătase, stofă etc, fie că sunt animal print, ele se pot îmbina cu uşurinţă cu un pulover sau cu o cămaşă (pentru ţinută office). Avantajul acestui tip de fustă este că se pliază pe orice tip de conformaţie. The Pencil Skirt este creaţia Christian Dior şi a devenit simbolul femeii sofisticate şi elegante.

Christian Dior

Donna Karan

                                                                                                                                Andreea Gurban


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...