Tendintele anului 2012






         Cu bune, cu rele, cu vise implinite sau cu dorinte spulberate, cu amintiri frumoase care ne vor ramane pentru totdeauna intiparite in memorie sau cu lucruri pe care, fie ca am vrut, fie ca nu, le-am uitat deja, anul 2011 a trecut mai repede decat ne-am fi asteptat.
         Un 2012 ne asteapta cu previziuni destul de sumbre dar cu noi sperante pentru viitor si cu 366 de zile (da, luna februarie a acestui an are 29 de zile) in care avem sansa de a duce la bun sfarsit chiar si cele mai indraznete rezolutii.
         Ca de fiecare data, imediat dupa ce nebunia sarbatorilor s-a incheiat, devenim din ce in ce mai preocupate de ceea ce se va schimba in noul an. Un nou an aduce dupa sine un nou sezon si, sub ochii nostri, hainele care pana acum o saptamana umpleau rafturile magazinelor au trecut rapid la sectiunea SALES, retrase sub umbra noilor tendinte.
         Inainte insa de a ne cumpara primele haine din colectiile de primavara, ar fi bine sa cunoastem noile tendinte si previziuni pe care designerii le-au lansat pentru 2012. Unele sunt o continuare fireasca a tendintelor cu care ne-am obisnuit deja, insa unele sunt cu totul noi si neasteptate. Tocmai de aceea, vom face o trecere in revista a tendintelor pe care le vom intalni in noile colectii vestimentare.


 1. Neon / color block 
 Culorile solide, indraznete, pe articole cu o croiala simpla fac orice tinuta simpla sa arate glam.
 Asociaza si tu culorile tinutei tale in cel mai creativ mod posibil si vei avea garantat o zi mult mai frumoasa!
 De retinut: pentru un color block reusit evita sa folosesti mai mult de trei culori intr-o tinuta.


 

Nanette Lepore, Ruffian, Peter Som


2. Retro 
Primavara aceasta accentul cade pe spiritul optimist specific anilor '50 - '60. Inspira-te din serialul Mad Men si poarta haine chic, elegante si feminine pe care le poti accesoriza cu bijuteri de inspiratie baroca, cercei si coliere cu pietre, manusi si pantofi cu varf ascutit.


Dolce Gabbana, Jil Sander, Prada 


3. Camasa 
Cu maneca lunga sau scurta, lasata afara sau bagata in fusta/pantalon, camasa este must-have-ul anului. Piesa cheie a acestei tendinte este "the shirtdress", acea rochie cu nasturi de sus pana jos. Poart-o cu o curea sau alege varianta cambrata.



Celine, Givenchy, Aquilano E Rimondi


4. Siluete atletice
Poate ca de vina sunt Jocurile Olimpice ce vor avea loc anul acesta la Londra pentru faptul ca designerii au impanzit podiumurile de moda cu articolele sportive. Fuste si bluze din materiale perforate, jachete si hanorace cu gluga, si pantaloni de inspiratie motocross sunt articolele sport pe care le vei purta anul acesta. Accesorizeaza-le cu ochelari cu ochelari cu rame groase in culori neon, poarta o geaca de piele peste si daca esti adepta gentilor mari (ca si mine de altfel), alege o geanta sport sau un rucsac.





Alexander Wang, Stella McCartney, Alexander Wang




5. Texturi crosetate
Totul tine de detalii. Designerii s-au jucat cu o varietate de modele, dand viata texturilor crosetate. Accesorizeaza-le cu bijuterii aurii, cercei candelabru si bratari, pentru a accentua aerul boho al articolelor crosetate.





Alberta Ferretti, Proenza Schouler, Dolce & Gabbana








6. Imprimeuri cu pasari
Designerii au utilizat lebede, fazani la papagali si pasari colibri in imprimeurile anului acesta, pe care fie le-au dispus in linii fine, pline de gratie fie le-au plasat in adevarate repezentari 3D pe piept si pe umeri. Cu toate acestea, bird print-ul este un must have!



Giles, Manish Arora, Marc by Marc Jacobs



7. Culorile pastel
Daca culorile neon sunt mult prea puternice pentru tine, le poti inlocui cu succes cu romanticele culori pastelate. O recomandare: pentru o tinuta in nuante pastel alege pantofi din piele lacuita.



Prada, Lanvin, Louis Vuitton



8. Safari/Tribal
Kakiul, animal printul si imprimeurile tribale vor fi purtate anul acesta in combinatii ce aduc aminte de piei exotice, safari in jungla africana sau de auriul nesfarsitei Sahare. Accesorizeaza aceste tinute cu sandale cu franjuri si curele si cu bijuterii si genti de inspiratie etnica.



Michael Kors, Marni, Michael Kors



9. Imprimeuri indraznete
Explozie de culori, de imagini, de imprimeuri ne demonstreaza ca niciodata nu e prea mult! Anul acesta, cele mai indraznete imprimeuri sunt cele care vor iesi castigatoare. Indrazneste sa le porti dar pastreaza lucrurile simple la nivelul accesoriilor si lasa printurile sa vorbeasca!




D&G, Dries Van Noten, Dolce&Gabbana 


10. Peplum
A devenit popular in anii 40', si-a gasit locul inapoi in tendinte in anii '80 iar in 2012 peplumul s-a intors pentru  a suferi o abordare moderna. De la jachete din piele peplum-inspired la fuste, bluze si rochii cu micul volan atasat, vintage-ul nu a mai aratat niciodata atat de versatil.




Jason Wu, Givenchy, Jason Wu


                      Irina Alina Sandu




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...