Maria Lucia Hohan


       
       Uneori e suficientă o singură privire pentru a constata liniile simplificate, fine şi ingenue ale unei rochii. Combinaţiile armonioase ale unor falduri, aspectul suav ale unor pliuri sau simetria perfectă a unei îmbinări definesc în linii mari trăsăturile unei croieli desăvărşite şi ingredientele unei reţete urmată îndeaproape de Maria Lucia Hohan. Fiind o prezenţă discretă care a pătruns cu succes pe scena modei autohtone, Maria Lucia Hohan a depăşit bariere de orice ordin conceptual sau ideologic (în ceea ce priveşte schiţele prefigurate sau modelele abordate şi aduse în faţa publicului spectator), rezultatul fiind grefarea pe cerinţele femeii în materie de modă. O dată ce poartă astfel de rochii, ele devin elegante, distinse. În realitate, le oferă un imbold spre a adopta în taină bontónul şi spre a deveni adevărate „dive urbane” indiferent de împrejurările în care se află.


       Creatoarea propune un univers diafan şi feminin, caracterizat prin materiale preţioase şi culori pudrate de un rafinament absolut.


       Întreaga colecţie a brandului MLH este marcată de universul dansului, din care Maria continuă să se inspire. De altfel, designerul chiar mărturiseşte: „Luxul trebuie să fie confortabil, de accea creaţiile mele se inspiră şi din dans, unde armonia estetică a costumului se combină cu confortul de care dansatorii au nevoie”.
Colecţia primăvară-vară 2012 cuprinde piese unicat sau serii foarte scurte, în stilul deja consacrat al creatoarei. Ţesăturile şi accesoriile specifice lenjeriei intime şi corsetăriei, alături de voalurile semi-transparente şi tulle-ul de mătase, noul material preferat al designerului, se combină într-o varietate de piese unice şi deosebite.


       O altă piesă definitorie a colecţiei este şi corsetul nude, acoperit cu mătase pliată pe partea din faţă, care se asortează cu fuste mini cu diverse aplicaţii sau care intră pur şi simplu în structura unei rochii scurte sau lungi. Din punct de vedere cromatic, nu lipsesc nuanţele de nude, mov lavandă, alb vanilie sau bej caramel, dar nici tonurile de roşu aprins, verde smarald şi verde măsliniu.

       Maria Lucia Hohan a îmbrăcat vedete de la Hollywood, precum Katherine Heigl, Eva Longoria, Natalie Imbruglia, Selena Gomez, Demi Lovato, Stacy Keibler, Jennifer Hudson, Nicole Scherzinger, Rosario Dawson, Sharon Osbourne, Kristin Cavallari, Connie Britton, Carrie Underwood, Emma Roberts, Nikki Reed.
       Şi pe lângă performanţele sale de a cuceri divele de pe tărâmul Făgăduinţei, Maria Lucia Hohan este şi primul designer român în L’Eclaireur, cel mai prestigios concept-store din Paris.


                                                                                                         Andreea Gurban

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...