Tendințele noului sezon: toamnă 2012

  


                Pentru noul sezon de toamnă 2012 designerii au pregătit unele dintre cele mai uimitoare colecții de până acum. Dacă designeri precum Dolce & Gabbana, Ferragamo, și Pucci au pus accentul pe opulență și când spun asta, mă refer la brocart, aplicații cu pietre prețioase, dantelă și catifea, Bottega Veneta și Etro au mizat pe peplum și siluete feminine. Influențele militare își vor face sezonul acesta simțită prezența, precum și deja celebrul color blocking, reinterpretat și utilizat pe hainele de blană. Am pregătit o listă a celor mai populare tendințe din toamna aceasta, zece la număr.


1. Opulență -  brocartul, aplicațiile de pietre prețioase, dantela și catifeaua, toate în combinații de inspirație barocă par că ne introduc toamna aceasta în atmosfera saloanelor de la Versailles. Putem admira splendoarea în colecțiile Moschino, Dolce & Gabbana, Balmain, Valentino, Salvatore Ferragamo, Ralph Lauren și Emilio Pucci. 

 Moschino, Dolce & Gabbana, Pucci


2. Reflexii metalice - din fericire, putem păstra umerașele cu haine în culori metalizate și paietate pe care le-am cumpărat sezoanele trecute și pentru toamna aceasta. Dacă nu ai încă așa ceva în garderobă, pregătește-te să-ți cumperi, pentru că rafturile magazinelor vor abunda în sclipiri metalice și sezonul acesta. Pe podiumuri, designerii de la mari case de modă precum Versace, Cavalli, Dsquared2, Jil Sander sau Moschino au arătat că nu intenționează să renunțe încă reflexiile metalice, acestea oferind o notă futuristă noilor  colecții. 

 Just Cavalli, Jil Sander, Versace


3. Military - după dispariția completă pe care a suferit-o acum câteva sezoane, iată-ne asistând la reînvierea unei tendințe care a ridicat khaki-ul, epoleții și nasturii aurii pe noi culmi ale gloriei. Poți opta pentru stilul military cu accente masculine, așa cum putem vedea în colecția Max Mara sau poți alege varianta feminizată, propusă de Moschino. 

 Max Mara, Moschino, Salvatore Ferragamo


4. Peplum - putem fi sigure că, odată intrat în tendințe, peplumul își va păstra pentru mult timp poziția de favorit. Drept dovadă, în noile colecții de toamnă peplumul este prezent peste tot: de la curajosul corset cu peplum marca Etro până la interpretări mult mai elegante, așa cum putem vedea la Bottega Veneta, Dsquared2 sau Moschino. 

 Etro, Bottega Veneta, Moschino

5. Blănuri colorate - sezonul acesta, blana va reprezinta materialul prin care designerii își vor exprima noua viziune. Noile colecții ne aduc o serie de interpretări extrem de colorate a hainelor din blană, fie ea naturală sau artificială. 

Alberta Ferretti, Fendi, Dsquared2


6. Mov -  Bottega Veneta, Alberta Ferretti și Gucci ne propun să alegem nuanțe de mov pentru ținutele toamnei. Designerii au prezentat un întreg ansamblu de elemente vestimentare în această culoare, de la rochii de gală până la accesorii.

 Bottega Veneta, Alberta Ferretti, Gucci


7. Noi siluete - larg este noul skinny, dacă judecăm după noile colecții Celine, Jil Sander, Proenza Schouler sau Commes des Garçons. Însă lărgirea hainelor nu este singura schimbare adusă de noua siluetă. Tăieturile precise creează o siluetă lungă și dreaptă, așa cum putem vedea în cazul paltoanelor Max Mara, Jil Sander sau Just Cavalli. 

Max Mara, Jil Sander, Just Cavalli


8. Rochii cu talia căzută - din nou, o tendință ce și-a făcut loc pe podiumurile din lumea întreagă încă de sezonul trecut, rochiile cu talia căzută aduc toamna aceasta vibrația unei combinații perfecte dintre modern și vintage. 

 Etro, Just Cavalli, Fendi


9. Cape - cu siguranță capele se vor bucura și sezonul aceasta de foarte multă popularitate în rândul fashionistelor, cu atât mai mult cu cât toamna aceasta ele au suferit o reinterpretare, intrând într-o notă glam. Le putem vedea la  Dolce & Gabbana, Moschino, Gucci, Marni și Roberto Cavalli. 

  Dolce & Gabbana, Moschino, Gucci


10. Pasteluri - pur și simplu nu ne putem despărți de frumoasele culorile pastelate ce ne-au încântat privirea  și ne-au alimentat buna dispoziție pe tot parcursul sezonului cald. Nici nu vom fi nevoite să facem asta, pentru că designerii le-au păstrat și în noile colecții, folosind tonurile pastelate pentru siluetele moderne. Sexy, sofisticat și elegant!

Pucci, Jil Sander, No. 21


            

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...